fbpx
Ga naar de inhoud

Over mij

Ik ben Jaco de Kruijf, 46 jaar oud, getrouwd en vader van twee lieve dochters. Ik ben opgeleid als veranderkundige/agoog en heb mij in allerlei sectoren ontwikkeld tot wie ik nu ben.

Ik heb lang gewerkt in verschillende beroepsgebieden, waaronder het onderwijs, de museumbranche, de welzijnssector en de jeugdzorg, maar altijd een rol gehad van coach/begeleider/ondersteuner. Toen ik in 2015 besloot om een switch te maken in mijn carrière koos ik voor massage. Ik heb altijd een belangstelling gehad voor de samenwerking tussen lichaam en geest. Ik wilde graag mensen kunnen helpen met hun fysieke spanning en klachten, maar hen ook vanuit die invalshoek helpen zich ook mentaal beter te voelen. Een massagetafel is voor veel mensen al een soort biechtstoel. Tijdens een massage is er veel ruimte om zaken te bespreken die je bezighouden. Ik zag al gauw in dat er een grote noodzaak is voor mensen om zich te kunnen ontspannen. Niet alleen omdat dat fysiek gewoon fijner voelt, maar ook omdat een gespannen lichaam en geest je ook blokkeert op allerlei vlakken. Chronische spanning heeft gevolgen voor de gezondheid, de weerstand, de creativiteit, je empathische vermogen en ga maar door.

Het is mijn overtuiging dat je ontspannen kunt leren en dat dit je leven beter maakt. Als je hebt leren ontspannen ben je een prettiger mens voor jezelf en voor je omgeving en dat maakt de wereld mooier. Ik help je hier graag mee!